11-16-2020, 18:43
Sierpniowy Event z Kiwi:
![[Obrazek: 9e8c2a6cf33ce4391177a6a0dafbd3a3.png]](https://i.pinimg.com/originals/9e/8c/2a/9e8c2a6cf33ce4391177a6a0dafbd3a3.png)
Podstawowe warunki: wasza postać wpisuje się w obraz poszukiwacza skarbów/przygód, awanturnika lub po prostu osoby łasej na pieniądze czy też chętnej z innego powodu dowiedzieć się kto stoi za ogłoszeniem. Ulotki (w nikłej ilości) kolportowane były szczególnie w miejscach związanych z szeroko pojmowanym półświatkiem, dlatego w ramach zapisu na event proszę o uzasadnienie, w jaki sposób wasza postać dowiedziała się o poszukiwaniach i dlaczego postanowiła się zgłosić. Zapisy pozbawione tego elementu będą uważane przeze mnie za nieważne.
Poziom: raczej łatwy
Limit uczestników: 4 (obowiązuje zasada kto pierwszy, ten lepszy; max. 1 postać na gracza)
Termin zapisów: do 22 listopada 2020 r. (włącznie)
Start wydarzenia: 24 listopada 2020 r.
Data forumowa wydarzenia: 27 sierpnia 1980 r.
Koniec wydarzenia: sporo zależy od tempa odpisów, ale chciałabym, aby event został zamknięty przed świętami.
Nagrody: galeony, fasolki, potencjalnie również inne bonusy
Kontakt w kwestii pytań: Becca Hale/Mistrzyni Kiwi
Linki do lokalizacji początkowej: link
Informacje organizacyjno-techniczne
1. Udział w evencie oznacza zgodę na potencjalne obrażenia, w stopniu wynikającym z jego poziomu trudności.
2. Każdy gracz, zapisując się na event, wyraża zgodę na podejmowanie przez MG decyzji, które mogą w różny sposób wpłynąć na jego postać - także negatywnie. (Ten punkt wydaje się oczywisty, ale żeby potem nie było płaczu i zgrzytania zębów)
3. Na evencie będzie obowiązywał limit czasowy na odpisy. Gracze będą mieli na swoje posty 48h, natomiast MG max. 24h. Proszę na poważnie wziąć do siebie ten punkt i rozważyć realistycznie swoje możliwości. Oczywiście w przypadku wydarzeń losowych czas na odpis może zostać wydłużony lub dana postać może ominąć kolejkę. MG jest człowiekiem, a nie potworem (serio!). Jednakże w przypadku nieuzasadnionego braku odpisu, MG będzie wyciągała takie konsekwencje, jakie uzna za stosowne.
4. O chęci wcześniejszego opuszczenia eventu należy poinformować MG, która podejmie decyzję, w jaki sposób przeprowadzić cały proces.
5. W razie jakichkolwiek pytań, wątpliwości, problemów czy niejasności, należy zwracać się bezpośrednio do MG.
Niektórzy z graczy znają mnie już lepiej, inni nie mieli okazji się jeszcze tego dowiedzieć, ale jestem człowiekiem do dogadania. Serio serio. Zamiast frustrować się w samotności polecam więc komunikację.
6. W czasie trwania eventu nie można dokonywać zmian w KR.
7. Postać nie może podjąć się innych zobowiązań w dniu eventu, tj. 27 sierpnia 1980 r.
W tej chwili nic więcej nie przychodzi mi już do głowy. I tak podstawowa i najpierwsza zasada (dla mnie w każdym razie) to dobrze się bawić!
Mam więc nadzieję, że zarówno mnie, jak i wam planowany event sprawi dużo frajdy.
24 listopada w pierwszej lokalizacji eventowej pojawi się post wprowadzający, w którym zostanie wam wytłumaczone dalsze postępowanie. Na ten moment nie musicie się już martwić niczym więcej.