Zawód: Badacz w Muzuem Historii i Sztuki Czarodziejskiej
Różdżka: Sosna, sierść kelpie, 12 i pół cala, giętka
Ekwipunek: ródżka, aparat fotograficzny
Stan zdrowia:
Kolor oczu: brązowe
Kolor włosów: brązowe
Wzrost: 176 cm
Waga: 70 kg
Postura i budowa: Na pierwszy rzut oka Gethen nie robi wrażenia swoją budową ciała. Jest szczupłym mężczyzna po trzydziestce, który aktualnie wszelkie aktywności fizyczne traktuje raczej jako wyczyny kaskaderskie. Na szczęście siedzący tryb życia nie rzutuje na jego wygląd możliwą nadwagą, raczej niszcząc mu kręgosłup. Widząc Gethena można na pierwszy rzut oka wywnioskować, że nie posiada przesadnej siły ani zwinności. Jedyną formą aktywności fizycznej jest pomoc narzeczonej przy dźwiganiu ciężkich donic i worków z ziemia, kiedy ta zajmuje się swoimi roślinami.
Znaki szczególne: Blizny po poparzeniach na plecach i karku, okulary, kręcone włosy.
Preferowany strój: Preferuje raczej półformalny styl (spodnie, jeansy, koszula i marynarka). W szafie posiada ubrania mugolskiego typu jak i czarodziejskie szaty. Nie znosi zakładania krawatów i muszek, to jego garderobiany wróg numer jeden.
Edgar jest dojrzałym krukiem o dość spokojnej naturze. Dla niektórych może wydać się nieco złowieszczy, zwłaszcza, gdy cytuje łacińskie paremie dotyczące śmierci. Qualis vita, et mors ita.
Opiekun
czarodziej
Fasolki: 1
Reputacja: 0
Krew: błękitna
Spaczenie: I
Zawód: Zastępca ordynatora urazów pozaklęciowych i oddziału magopsychiatrii
Różdżka: 11 cali, głóg, włókno ze smoczego serca, dość sztywna
Ekwipunek: Różdżka, torebka z portfelem i eliksirami do pierwszej pomocy oraz przeciwbólowymi
Stan zdrowia: nasilające się magigreny
Kolor oczu: brązowe
Kolor włosów: brązowe
Wzrost: 166 cm
Waga: 57 kg
Postura i budowa: Ektomorficzna sylwetka, szczupła budowa ciała, wąskie ramiona i długie nogi. Wyraźnie odznaczają się łuki biodrowe oraz zarys piesi. Smukłe dłonie, na których zaczynają odznaczać się efekty ciężkiej pracy. Wyprostowana postura, lekki, zgrabny chód.
Znaki szczególne: Krótkie, ciemne włosy, kwadratowa szczęka oraz gęste, długie rzęsy. Łagodne rysy twarzy. Nieobecny wzrok i zamyślony, smutny wyraz twarzy.
Preferowany strój: Wygodne dżinsy lub legginsy, luźne sweterki. Trampki lub baleriny.
Szanowny Panie Scamander,
Dawno Pana nie widziałam. Mam nadzieję, że miewa się Pan dobrze – Pan i Pańskie okulary, oczywiście. Dzisiaj mam widoczny dzień dbania o pacjenta, ale mam szczerą nadzieję, że zdrowie Panu dopisuje.
Z pozdrowieniami, A. Tonks
I've always loved stars.
They remind us there's so much beauty out there,
which we almost never see.
Because we're blinded by what's in front of us.